foaia de transilvania ne anunta o expozitie interesanta la

Wunderkammer-Cabinetul de curiozităţi*,expoziţie temporară la Muzeul de Istorie. 

Întreaga expoziţie a fost gândită în jurul a cinci obiecte principale: un obiect metalic descoperit în zona mun. Aiud, tăbliţele de la Tărtăria, o aplică medievală cu simboluri alchimice descoperită la Vinţu de Jos, două obiecte romane de sticlă (gutti) şi două amulete egiptene (stâlpi Djed). Piesele pot fi considerate drept curiozităţi din mai multe motive, cum ar fi contextul incert de descoperire, datarea controversată, funcţii şi materiale de realizare incerte sau interpretarea discutabilă a diferitelor reprezentări pe care acestea le poartă. Pe lângă obiectele menţionate vor mai fi expuse şi alte obiecte originale din colecţiile muzeului.

Expoziţia este descisa in perioada 17 mai – 1 octombrie, în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 10–16, iar miercuri între orele 12–18. La sfârşiturile de săptămână care corespund zilelor de 25–26 mai, 1-2 şi 8-9 iunie, accesul în spaţiul expoziţional este permis între orele 10-16. În ziua de sâmbătă, 18 mai 2013, cu ocazia sărbătorii care marchează Noaptea Europeană a Muzeelor, expoziţia poate fi vizitată gratuit între orele 20-24. 

 

de talii luate de pe http://www.ftr.ro/*wunderkammer-cabinetul-de-curiozitati*expozitie-temporara-la-muzeul-de-istorie-66529.php

Despre ana eugenia pacurar

Artizan, decorator, economist si poet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: